Είσοδος
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Ανάκτηση κωδικού

ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

SUMMERTIME SADNESS

Στο αυτοκίνητο παίζει το περσινό μου μουσικό κόλλημα. Η Lana del Ray με την λάγνα της φωνή μου ψιθυρίζει «kiss me hard before you go, summertime sadness…», ενώ η σκόνη που σηκώνουν οι ρόδες του αυτοκινήτου συνομωτεί στην drama queen κατάστασή μου. Η μαγική παραλία που ζήσαμε σα μοντέρνοι νομάδες από τη δύση ως την ανατολή και πάλι, για επτά ημέρες, απομακρύνεται από το τοπίο, ενώ το λιμάνι μας περιμένει για την επιστροφή. Όχι, αυτή την φορά δεν θα κλάψω, σκέφτομαι, ενώ παράλληλα θυμάμαι αντίστοιχες στιγμές σε Μπαλί και Ταϋλάνδη, να κλαίω ανεξέλεγκτα, φτάνοντας ένα βήμα πριν από το χαρακίρι, μόνο στη σκέψη του γυρισμού μου πίσω στην Αθήνα. Όχι, σήμερα προτιμώ να εστιάσω στον στοίχο “I know if I go, I’d die happy tonight”. Πόσο τέλεια πέρασα!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΜΟΥ

Τσάντες πεταμένες εδώ κι εκεί, και τα κουτσούβελα να τριγυρνούν, ο ένας με μία βούρτσα στο χέρι και ο άλλος με το αφρόλουτρο να στάζει λεκέδες στο πάτωμα. Κράτα το ζεν Κάκια, σκέφτομαι, ήρθε η ώρα να ξεπακετάρεις και να πάρεις αποφάσεις. Τα καλλυντικά ξεχύνονται από την τσάντα και παίρνω μία τζούρα από το λαδάκι Monoi που βρήκα στο νησί, έτσι για να στανιάρω. Αύριο ξεκινάω δουλειά και για να μην αγχωθώ αρχίζω να γράφω στην ατζέντα μου “things to do”. Ενώ η λίστα αρχίζει να μεγαλώνει, σταματώ και κοιτιέμαι στον καθρέφτη. Έχω γκαγκανιάσει από τον ήλιο, τα νύχια μου είναι σπασμένα από τους παλιμπαιδισμούς στην άμμο, το βερνίκι επάνω τους θυμίζει ατελές μωσαϊκό, τα μαλλιά έχουν το κακό τους το χάλι και η επιδερμίδα βρίσκεται στα όρια της αφυδάτωσης. Αναρωτιέμαι, τί τα κουβάλησα τελικά όλα αυτά τα καλλυντικά; Τί σόι beauty editor είμαι; Το τελευταίο, το παίρνω προσωπικά και βάζω πρόγραμμα για να με συνεφέρω πριν το ξημέρωμα.

BEAUTÉ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αρπάζω μία πλαστική λεκάνη, το αγαπημένο μου ποδόλουτρο της Gewhol, την ξύλινη ράσπα και το νεσεσέρ με όλα τα τσιμπράκαλα για μανικιούρ-πεντικιούρ και οδεύω προς τον κήπο, αποφασισμένη για μεταμόρφωση. Στην πορεία, θυμάμαι και το μαλλί και αποφασίζω να εκμεταλλευτώ το ίδιο μισάωρο για να κάνω και μία φυσική μάσκα αναζωογόνησης. Σπάω ένα αβγό, κρατάω τον κρόκο και σε αυτόν ανακατεύω ελαιόλαδο και μέλι σε ποσότητα που αρκεί για όλα τα μαλλιά μου. Την εφαρμόζω από ρίζες έως άκρες, και μαζεύω τα μαλλιά στο αγαπημένο μου κεφτεδάκι. Χαίρομαι που σταμάτησε να βρέχει και βγαίνω τελικά έξω. Δεν θα μπορούσα να κυκλοφορώ εντός σπιτιού με έναν κρόκο στο κεφάλι…ο Σταύρος θα με χώριζε!

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Λιμάρω, κόβω πετσάκια και τα λοιπά, και πάνω στο αγχολυτικό πέρα-δώθε του χεριού, μου σκάνε διάφορα στο μυαλό. Θέλω να κόψω το τσιγάρο, να πάω στον δερματολόγο για εκείνες τις πανάδες και να ξυπνάω 10 λεπτά νωρίτερα από τα παιδιά για να κάνω πρωινό διαλογισμό -βλέπεις ο βραδινός σχεδόν πάντα καταλήγει σε ύπνο-. Συνειδητοποιώ ότι ο Σεπτέμβριος μοιάζει μέσα μου με την πρωτοχρονιά, και αποφασίζω επιπλέον να ξαναρχίσω το τένις και να πίνω περισσότερο από εκείνο το τσαγάκι της Yogi Tea που ανακάλυψα τελευταία, για νοητική διαύγεια και ηρεμία. Το πήρα από το super market μαζί με το αγαπημένο μου πράσινο τσάι γιασεμί της Twinnings, αφού πρώτα διάβασα πάνω στη συσκευασία του ότι περιέχει έναν αγιουρβεδικό συνδυασμό γκίνκο, τζίντζερ και λουίζας για την εξύψωση του πνεύματος. Θα είναι από εδώ και πέρα το αγαπημένο μου caffeine free ρόφημα…

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Λίγες ώρες αργότερα οι σκέψεις μου για το μέλλον φούντωσαν. Ακόμα δεν άρχισε η σαιζόν, μονολόγησα, και κοντεύεις να κάψεις τον εγκέφαλο; Έτσι, αποφάσισα να κάνω ένα αφρόλουτρο. Μία βουτιά στο νερό της μπανιέρας, ισοδυναμεί πάντα με βουτιά στο εγκεφαλικό μου κενό, εκεί όπου όλα τα προβλήματα είναι ανύπαρκτα και η σκέψη καθαρή όσο το σώμα μετά την ιεροτελεστία. Ιεροτελεστία όνομα και πράγμα: τα φώτα μένουν μισά, τα αιθέρια έλαια καίνε, ισχυριζόμενα ”Time to relax”, ενώ τα άλατα έχουν χρώμα ροζ, είναι από τα Ιμαλάια και τα έχω κλέψει από την κουζίνα. Πριν βουτήξω, κάνω στεγνή απολέπιση με μία βούρτσα σε όλο το σώμα, ενώ αφού βγω πασπαλίζομαι με γενναίες δόσεις ενυδατικού σώματος. Με όλα αυτά μπορώ να μην χαλαρώσω; Τα άλατα και μόνο μπορούν να αποτοξινώσουν την επιδερμίδα, τα χαλαρώσουν τους μύες, να κατευνάσουν τις αρθρώσεις και να ισορροπήσουν το λεμφικό σύστημα. Μα καλά, θα μου πεις, μόλις γύρισες από διακοπές και θέλεις χαλάρωση; Εδώ θα γελάσω και θα σου πω, ότι όλη η μαγκιά είναι κρατήσεις το mood των διακοπών στο σπίτι στην Αθήνα όλο τον χρόνο, μπορείς; Εγώ, σήμερα με το αφρόλουτρο τα κατάφερα. Αύριο πάλι, μέρα είναι και κάτι θα σκαρφιστώ!

ΤΟ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ

Ετοιμάζοντας την αυριανή μου εξόρμηση στις δουλειές σκέφτηκα: ήρθε η ώρα να ντοπαριστείς. Πριν φύγω για διακοπές τελείωσα μία συσκευασία του συμπληρώματος διατροφής Skin Hair&Nails της Solgar κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Η σαιζόν όμως που έρχεται δεν απαιτεί μόνο ωραίο δέρμα νύχια και μαλλιά. Ήρθε η ώρα για τους βασιλικούς πολτούς και τον ιπποφαές, για ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και της ενέργειας, μιας και οι ιώσεις έρχονται σωρηδόν από το σχολείο. Στον τετράχρονο γιο μου θα δώσω μασώμενα δισκία και θα τα απολαύσει σαν καραμέλες! Ακόμη ένα «thing to do” για αύριο: επίσκεψη στο φαρμακείο για βιολογικό βασιλικό πολτό της Arkopharma και Ιπποφαές της Superfoods.

ΤΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ

Λίγο πριν κοιμηθώ, σκανάρω τα photo album στο κινητό μου: μία ωδή εικόνων στην καλοκαιρινή μου καλοπέραση. Γελάω με το καπέλο-installation που με συντρόφευε στην παραλία σαν ρετρό κινούμενη ομπρελίτσα. Στο χέρι μου κρατάω το μαγικό μου βότσαλο από την κρυφή παραλία, μία συμβουλή της Rhonda Byrne στο βιβλίο της «Μαγεία”. Το βάζω δίπλα μου στο κρεβάτι, συντροφιά με τα βιβλία μου. Εκείνο θα μου θυμίζει κάθε ξημέρωμα στην Αθήνα, όλα αυτά για τα οποία είμαι ευγνωμονούσα, ενώ τα βιβλία απέραντης σοφίας θα με αποκοιμήζουν μαζί με μία κρέμα χεριών με νανουρίσματα όπως “Thinking is destiny”. Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα…

Κάκια Καφφά (kakia@arnica.gr)

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Arnica και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Pharmasept Πλήρες Βρεφικό Set , 0m+, με 1 Baby Mild Bath 1lt, 2 x Baby Extra Calm Cream 150ml, 1 Baby Soothing Cream 150ml & 2 x Baby Soft Wipes των 30 Τεμαχίων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut facilisis tortor. Suspendisse pharetra facilisis lacinia. Nullam sagittis sagittis metus.
CODE001
18.7€
12.25€