Είσοδος
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Ανάκτηση κωδικού

5 ΚΟΙΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

5 ΚΟΙΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Αν είσαι μαμά, σαν κι εμένα, σίγουρα θα έχεις βρεθεί στην άβολη θέση του να πασαλείψεις τα παιδιά σου με αντηλιακό, ενώ αυτά συνοφριώνονται με δυσαρέσκεια και προσπαθούν να σου ξεφύγουν. Ναι, το “στοκάρισμα” σίγουρα θα το έχεις αποπειραθεί και εν κινήσει, στον δρόμο, στην παραλία, στο πάρκο…Στην προσπάθεια να μείνεις πολιτικά ορθή σε αυτό που λέμε “αντηλιακή προστασία” η αλήθεια είναι ότι έχεις κάνει πολλά! Γνωρίζεις όμως, πόσα από αυτά, είναι αποτελεσματικά; Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποια από τα κοινά λάθη που γίνονται και τι μπορούμε να κάνουμε αντί για αυτά:

  1. Η εφαρμογή του αντηλιακού γίνεται αφού φτάσουμε στην παραλία. Ζονγκ! Γνωρίζοντας ότι οι αντηλιακές κρέμες με χημικά φίλτρα χρειάζονται μισή ώρα για να είναι αυτά ενεργά, προνόησε ΠΡΙΝ βγεις από το σπίτι για το αντηλιακό. Έτσι θα είναι και πιο εύκολη και stress free η εφαρμογή στα μικρά, αλλά και το αντηλιακό θα έχει προλάβει να δράσει μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.
  2. Για την αποφυγή τυχόν λευκών σημαδιών ή λιπαρότητας, το αντηλιακό που εφαρμόζεται είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, προκειμένου να επιτευχθεί ο δείκτης προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία. 2mg κρέμας ανά τετραγωνικό εκατοστό επιδερμίδας είναι το σωστό. Αυτό, για παράδειγμα, σημαίνει ότι για την σωστή προστασία ενός μωρού, χρειάζονται 2 κουταλιές της σούπας αντηλιακό! Το κάνεις εικόνα;
  3. Τα αντηλιακά για ενήλικες πιστεύουμε ότι είναι οκ και για τα παιδιά μας, για λόγους οικονομίας ή για να μην κουβαλάμε πολλά στην τσάντα της παραλίας. Λάθος μεγάλο! Η βρεφική ή παιδική επιδερμίδα έχει μεγάλες διαφορές από αυτή των ενηλίκων. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει με τα αντηλιακά τους.
  4. Η εφαρμογή γίνεται στην αρχή του μπάνιου και μετά…το χάος! Όπως είπαμε και νωρίτερα, η εφαρμογή του αντηλιακού, μπορεί να μην είναι παιχνιδάκι για τους γονείς, δεν είναι όμως αυτός λόγος για να γίνεται μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο ιδρώτας, το νερό και η άμμος, καθιστούν παντελώς άχρηστο το προηγούμενο “χέρι” που περάσαμε στα παιδιά μας, οπότε σε δουλειά να βρισκόμαστε για δεύτερο και τρίτο και τέταρτο “χέρι”.
  5. Στην επιλογή του αντηλιακού, μας παρασέρνει το άρωμα ή η όμορφη συσκευασία. Αυτή την καταναλωτική συμπεριφορά, καλύτερα να την ξεχάσουμε γενικότερα, και να επικεντρωθούμε στη σωστή επιλογή βάσει καταλληλότητας για κάθε ηλικία. Προσοχή εδώ, διότι δεν υπάρχει σαφής κατηγορία στο εμπόριο (όπως π.χ στις οδοντόκρεμες). Ενώ υπάρχουν βρεφικά ή παιδικά αντηλιακά, στην ουσία θα πρέπει να ελέγξεις καλά τι αναγράφει η συσκευασία κάθε διαφορετικής εταιρείας και τέλος να έχεις υπόψιν, ότι καλύτερα ένα βρεφικό αντηλιακό σε ένα μεγαλύτερο παιδί, παρά το αντίστροφο.

ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ:

  1. Τα καπέλα, γυαλιά ηλίου και τα προστατευτικά μαγιώ είναι πολύ σημαντικά και αυτά στην προστασία από τον ήλιο. Βάλτε όσα περισσότερα σας αφήσουν τα παιδιά σας! (χα χα)
  2. Η ώρα που θα πάτε στην παραλία, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Προτιμήστε πριν τις 12 και μετά τις 4 το απόγευμα, όταν ο UV index δεν είναι τόσο μεγάλος.

Καλά μπάνια!

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Arnica και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Pharmasept Πλήρες Βρεφικό Set , 0m+, με 1 Baby Mild Bath 1lt, 2 x Baby Extra Calm Cream 150ml, 1 Baby Soothing Cream 150ml & 2 x Baby Soft Wipes των 30 Τεμαχίων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut facilisis tortor. Suspendisse pharetra facilisis lacinia. Nullam sagittis sagittis metus.
CODE001
18.7€
12.25€