Είσοδος
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Ανάκτηση κωδικού

6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠET ΣΟΥ

6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠET ΣΟΥ

Δεν ήμουν ποτέ τύπος που χρειάζεται παρέα για να πάει στο πιλάτες, στο γυμναστήριο, για ψώνια ή για τρέξιμο. Παρ’ολ’αυτά όταν υιοθέτησα την Πούμα, ένα αδέσποτο και πανέμορφο αγγλικό pointer (βλέπε φωτό), η καθημερινή μας βόλτα για τα Νο1 και Νο2 της μετατράπηκε γρήγορα σε αγώνα δρόμου! Τότε, έμενα στο Γαλάτσι σε διαμέρισμα, πράγμα που από μόνο του σήμαινε ότι έπρεπε να την βγάζω έξω πρωί-βράδυ και για αρκετή ώρα, για το απαραίτητο ξεχαρμάνιασμά της από την ξάπλα. Ήρθε και το πρώτο μου παιδί, και η ανάγκη για να κάνω καθημερινά λίγη αερόβια άσκηση έγινε επιτακτική. Βλέπεις είχα και κάτι κιλάκια να χάσω. Κάπως έτσι άρχισα να τρέχω σαν τον λυσσασμένο γατόπαρδο κάθε πρωί, λίγο πριν ξυπνήσει ο γιος μου, με σύμμαχο το λυσσασμένο μου pointer. Μουσική, μπουφανάκι, αθλητικούλια, λουρί και φύγαμε….τα αυτιά της να ανεμίζουν, η γλώσσα της στο πάτωμα και το ηθικό μας τρομερά ανεβασμένο με κάθε μας γυρισμό στο σπίτι. 30 λεπτά απέραντης ελευθερίας ζούσαμε μαζί, κάθε μέρα, ανάμεσα σε ερείπια μίας παλιάς βιοτεχνίας τσιμέντου (τα Τουρκοβούνια είχαν γίνει η «πίστα» μας). Πλέον την Πούμα την έχω χάσει, όμως το συνήθειο του πρωινού τρεξίματος μου έμεινε κουσούρι. Θες οι ενδορφίνες που με φτιάχνουν καλύτερα από κάθε ναρκωτικό; Θες οι  όμορφες αναμνήσεις που έχω μαζί της τρέχοντας; Θες τα κιλάκια που μου έχουν μείνει από το τρίτο μου παιδί; Κάτι ανάμεσα στο τρέξιμο για σχολείο και τον πρωινό θηλασμό, εγώ «την βρίσκω» τρέχοντας με τα παλιά μου progressive ακούσματα στη διαπασών. Παρακάτω σου γράφω γιατί πρέπει κι εσύ να τρέξεις με το δικό σου λυσσασμένο τετράποδο:

1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ: Αυτό που βγαίνουν έξω και υποτίθεται τρέχουν, ενώ στην ουσία έχουν δώσει πλήρες report για τα κουτσομπολιά της ημέρας, δεν το καταλαβαίνω! Η ομιλία σε αποσπά από την απόδοσή σου στο τρέξιμο και σου χαλάει τη ροή της αναπνοής…είναι όπως λέμε όταν τρώμε δε μιλάμε; Ε, το ίδιο ισχύει και για το τρέξιμο.

2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ: Το τελευταίο πράγμα που θες είναι έναν co-runner που διψάει, πονάει ή κουράζεται συνεχώς. Διάλεξε το σκύλο σου, που το πολύ πολύ να σταματήσει για κατούρημα!

3. ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ: Στοιχηματίζω ότι ακόμα και γιορκσάιρ να είναι το σκυλάκι σου, άμα θέλει να τρέξει, έχει καλύτερη «τελική» από εσένα. Τι καλύτερο λοιπόν από έναν αντάξιο συναθλητή;

4. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ: Σκέφτηκες ποτέ πόσο καλό θα κάνει η αερόβια άσκηση και στο κατοικίδιό σου; Θα του εξασφαλίσεις καλύτερη υγεία, κι άσε που δεν θα έχει έξτρα ενέργεια για ζημιές μέσα στο σπίτι.

5. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ: Αν συνηθίζεις να τρέχει σε απόμερα λιμέρια, ο σκύλος σου θα σου προσφέρει έξτρα προστασία από παρείσακτους.

6. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ: Εκτός και αν δεν δουλεύεις, δεν έχεις παιδιά κ.τ.λ το ίδιο και οι φίλοι σου, θεωρώ δύσκολο να μπορείς να συγχρονιστείς σε καθημερινή βάση με το πρόγραμμα κάποιου άλλου. Πιθανό να έχεις καθυστερήσεις, ακυρώσεις ή αλλαγές στην καθημερινή σου προπόνηση, κάτι που δεν ισχύει αν επιλέξεις τον σκύλο σου για co-runner.

Υ.Γ1: Αν όλα αυτά σου ακούγονται “too good to be true” γιατί σου λείπει ενέργεια, δεν τα παρακάτω προτεινόμενα συμπληρώματα διατροφής που θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να σηκωθείς από τον καναπέ!

Υ.Γ2: Αφιερωμένο στην Πούμα, τη Λάρα, την Τάρα, τη Μέλι, τον Πάρη και τον Έκτορα.

Κάκια Καφφά (kakia@arnica.gr)

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Arnica και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Pharmasept Πλήρες Βρεφικό Set , 0m+, με 1 Baby Mild Bath 1lt, 2 x Baby Extra Calm Cream 150ml, 1 Baby Soothing Cream 150ml & 2 x Baby Soft Wipes των 30 Τεμαχίων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut facilisis tortor. Suspendisse pharetra facilisis lacinia. Nullam sagittis sagittis metus.
CODE001
18.7€
12.25€