Είσοδος
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Ανάκτηση κωδικού

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!

8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!

Την πρώτη φορά που έκανα περιποίηση προσώπου σε σπα, ήταν για επαγγελματικούς λόγους στο Nuxe Spa στο Παρίσι. Το πρόσωπό μου εκείνη τη μέρα απλά δεν μπορούσε να δείχνει καλύτερο! Ως λάτρης της homemade περιποίησης (το μόνο που ίσως δεν κάνω μόνη μου στο σπίτι, είναι να κουρεύομαι!)  τις επόμενες φορές που με κάλεσαν ως συντάκτρια ομορφιάς σε κάποιο ινστιτούτο, συγκράτησα ευλαβικά τα βήματα που ακολουθούν οι αισθητικοί για να αλλάξουν όψη στην κουρασμένη μου επιδερμίδα. Έτσι, όταν τα χρήματα ή ο χρόνος είναι λίγοστά, ή όπως και τώρα, στο τέλος του καλοκαιριού, που η επιδερμίδα είναι θαμπή, ηλιοκαμμένη και αφυδατωμένη, τα παρακάτω 8 βήματα αντικαθιστούν αξιοπρεπώς την επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς με μεγάλη μου ευχαρίστηση και αποτελέσματα εξίσου ορατά. Ακολουθήστε τα με σειρά, αφιερώνοντας λίγο χρόνο παραπάνω στο εαυτό σας, βάζοντας ίσως την αγαπημένη σας χαλαρωτική μουσική ή ανάβοντας κεράκια στο μπάνιο και…θα με θυμηθείτε!

1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ/ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η επιδερμίδα του προσώπου πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κάθε ίχνος μακιγιάζ ή ρύπανσης. Επιλέγω ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ, το απλώνω σαν κρέμα σε όλο το πρόσωπο και αφαιρώ με δίσκους βαμβακιού. Στα μάτια αφήνω τους εμποτισμένους με γαλάκτωμα δίσκους λίγη ώρα πάνω στα βλέφαρα, για να «μαγνητίσουν» τη μάσκαρα και τη σκιά και έπειτα αφαιρώ. Ολοκληρώνω τον καθαρισμό με τονωτική λοσιόν.

2. ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ! Στο ινστιτούτο χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο μηχάνημα που βγάζει ατμό για να ανοίξουν καλά τους πόρους της επιδερμίδας ούτως ώστε να εισχωρήσουν σωστά τα επακόλουθα προϊόντα. Στο σπίτι, οι επιλογές είναι 3: ζεστή πετσέτα, κατσαρόλα με νερό και το πρόσωπο από πάνω ή ένα καυτό αφρόλουτρο. Διαλέγετε αναλόγως τις ορέξεις!

3. ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ. Αυτό το βήμα θέλει υπομονή και επιμονή. Απλώνω το απολεπιστικό προϊόν όσο πιο αργά γίνεται με κυκλικές κινήσεις. Επιμένω στις περιοχές που μαζεύουν περισσότερα νεκρά κύτταρα και μαύρα στίγματα όπως γύρω από τη μύτη, στο κόκκαλο των σαγονιών, ανάμεσα στα φρύδια και στα ζυγωματικά.

4. ΜΑΣΚΑ. Επιλέγω διαφορετική ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη της επιδερμίδας μου. Αυτή την εποχή θεωρώ καταλληλότερες τις μάσκες ενυδάτωσης και καταπράυνσης.

5. ΤΟΝΩΣΗ. Λίγη τονωτική λοσιόν σε ένα βαμβάκι, με απαλό ταμπονάρισμα, κάνει πραγματικά την διαφορά!

6. ΟΡΟΣ. Όπως και στη μάσκα, έτσι και στον ορό επιλέγω κάτι ανάλογα με τις εποχιακές ανάγκες της επιδερμίδας. Δεν ξεχνώ τον λαιμό!

7. ΚΡΕΜΑ. Αφού στεγνώσει καλά ο ορός, συνεχίζω με την κρέμα, εφαρμόζοντάς την με τα ακροδάχτυλα και απαλές κινήσεις μασάζ που χαλαρώνουν τους εκφραστικούς μύες του προσώπου.

8. ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό στάδιο, είναι η κρέμα ματιών, η οποία κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα νεσεσέρ.

Κάθε βήμα μπορεί να εφαρμοσθεί με τα κατάλληλα για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένες για το επόμενο μάθημα Homemade Spa!

Κάκια Καφφά (kakia@arnica.gr)

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Arnica και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Pharmasept Πλήρες Βρεφικό Set , 0m+, με 1 Baby Mild Bath 1lt, 2 x Baby Extra Calm Cream 150ml, 1 Baby Soothing Cream 150ml & 2 x Baby Soft Wipes των 30 Τεμαχίων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut facilisis tortor. Suspendisse pharetra facilisis lacinia. Nullam sagittis sagittis metus.
CODE001
18.7€
12.25€