Είσοδος
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Ανάκτηση κωδικού

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Προχθές στο φαρμακείο ήρθε μια φίλη. Έγκυος λίγων εβδομάδων, αγχωμένη, νευρική και συγκρατημένα ενθουσιασμένη! Αρχίσαμε συζήτηση που κατέληξε σε μάθημα εγκυμοσύνης. Απίστευτο! σκέφτηκα όταν έφυγε πια…εγώ, βετεράνος μητέρα. Και όμως, μετά από δύο παιδιά και πολύ σχετικό διάβασμα, νιώθω σίγουρη για τις συμβουλές που δίνω πλέον στις φίλες μου γύρω από το θέμα. Μα καλά, όλες έγκυες είστε; δεν σας προλαβαίνω, γι’αυτό και θα τα γράψω μια κι έξω!

DO’S

  • —Το πιο σημαντικό απ’ όλα. Βρείτε έναν καλό γιατρό. Και με το καλό, εννοώ έναν γιατρό-άνθρωπο που δεν θα σας τρομοκρατεί με το παραμικρό, που δεν θα σας βάλει για καισαρική για να πάει διακοπές και που θα σταθεί δίπλα σας από την αρχή μέχρι το τέλος, ασχέτως χρηματικών αμοιβών. Περιττό να σας πω, ότι εγώ άλλαξα γιατρό στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω.
  • —Ηρεμήστε. Δεν γεννάτε αύριο. Η εγκυμοσύνση είναι μια 9μηνη διαδικασία, σωματική και ψυχολογική. Αν δεν αισθάνεστε έτοιμη να γεννήσετε, είναι απολύτως φυσιολογικό. Το μητρικό ένστικτο μπορεί να ξυπνήσει ακόμα και μετά τον ερχομό του παιδιού σας, αποδεχθείτε την δική σας μοναδική φύση, και μην ακούτε τους άλλους. Προτίνω να διαβάσετε κάποιο βιβλίο, που θα σας προσφέρει λίγα λεπτά απόλυτης ηρεμίας και έμπνευσης σε καθημερινή βάση. Εγώ, διάβασα και άλλαξα με τα παρακάτω:

Γιώργος Πασχαλίδης- Η γέννηση του νέου ανθρώπου

Μπερν Ρόντα – Η Μαγεία

Dr. Wayne Dyer- Τα 10 μυστικά για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη

Deepak Chopra – Οι 7 πνευματικοί νόμοι της επιτυχίας.

  • —Χρησιμοποιήστε ένα λαδάκι ή μια ειδική κρέμα για την πρόληψη των ραγάδων κάθε μέρα ανελλιπώς. Προτίνω με κλειστά μάτια το λάδι για τις ραγάδες της Weleda, που είναι βιολογικό, και με το οποίο μπορείτε να κάνετε μετά το μπάνιο σας απαλό μασάζ στο στήθος και την κοιλιά. Αν δεν είστε οπαδός των ελαίων, η Vergetures Double Action της Mustela είναι η πιο ευχάριστη και αποδοτική από όσες δοκίμασα κατά καιρούς. Εδώ, σημαντικό να προσθέσω ότι και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν πολύ ευχάριστο άρωμα (σε αντίθεση με άλλα της ίδιας κατηγορίας) κάτι πολύ σημαντικό για εγκύους που υποφέρουν από ναυτίες.
  • —Γυμναστική. Αν κάνατε προ εγκυμοσύνης συνεχίστε (εκτός ακραίων σπορ). Αν δεν κάνατε, δεν είναι καλή ιδέα να αρχίσετε yoga ή pilates επειδή είναι καθιερωμένο στις αμερικάνικες ταινίες! Ολιγόλεπτο καθημερινό περπάτημα αρκεί. Προσωπικά, έκανα πιλάτες και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά, και θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο θέμα για το πόσο με βοήθησε αυτό, ακόμα και στον τοκετό. (Κόουτς Έλενα, σε ευχαριστώ!) Ψάξτε επίσης online και για τις ασκήσεις Kegel που είναι θαυματουργές για έναν φυσιολογικό τοκετό, αλλά και μετά για την σεξουαλική σας ζωή!
  • —Ευχές! κάντε ευχές για το παιδί που έχετε μέσα σας. Σκεφτείτε πως θα θέλατε να είναι εσωτερικά και εξωτερικά. Διαβιβάστε του θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε.
  • —Συμπληρώματα διατροφής. Ο γιατρός σίγουρα θα σας γράψει τα κλασσικά: φολικό οξύ, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το πολύτιμο για το βρέφος DHA, μπορείτε να λαμβάνετε καθημερινά με το Omiage της Minami Nutrition, μιας εταιρείας εξειδικευμένης στην παραγωγή λιπαρών οξέων ύψιστης ποιότητας. Ο γιατρός σας πιθανό να μην το γνωρίζει, όπως και άλλα αντίστοιχα σκευάσματα, αλλά εσείς μπορείτε να του το καταθέσετε προς έγκριση!
  • Βάλτε το αμυγδαλέλαιο στη ζωή σας (και θα δείτε ότι δεν θα ξαναβγεί ποτέ). Με αυτό μπορείτε να ξεβαφτείτε, να κάνετε ενυδατική θεραπεία νυκτός στο πρόσωπο, να τρίψετε την κοιλίτσα σας, να θρέψετε τις βλεφαρίδες σας και με το καλό να κάνετε μασάζ στο μωράκι σας, ακόμα και να ανακουφίσετε τις θηλές σας από τον θηλασμό! Πιο πολυχρηστικό και φυσικό καλλυντικό νομίζω δεν υπάρχει!
  • —Αφρόλουτρα, σαμπουάν, κρέμες προσώπου: γυρίστε τα όλα σε φυτικά, κατά προτίμηση βιολογικά και στην καλύτερη περίπτωση φυσικά, για να μην επιβαρύνεστε με χημικές ουσίες.

DONT’S

  • —Μην διαβάζετε στο internet τα πάντα γύρω από την εγκυμοσύνη. Ειδικά τα ιατρικά θέματα που φρικάρουν τις γυναίκες. Στην προκειμένη η άγνοια είναι ευλογία. Αφήστε λοιπόν την ευθύνη στον γιατρό.
  • — Όχι βαφές, κερατίνες, ισιωτικές στις όμορφες σας μπούκλες. Επιστρέψτε στη φυσική σας ομορφιά.
  • —Όχι βερνίκια νυχιών. Τα ανεπιθήμυτα χημικά βρίσκουν δίοδο και από τα νύχια! Εν ανάγκη, χρησιμοποιήστε του Κορρέ που είναι απαλλαγμένα από τα γνωστά επιβλαβή χημικά, έχουν επαγγελματικό αποτέλεσμα και άπειρες χρωματικές επιλογές. Ακόμα και στο μαιευτήριο, το πεντικιούρ μου ήταν το αγαπημένο μου Tangerine No46…αδιόρθωτη!
  • —Όχι σκληροπυρηνικά αποσμητικά. Δύσκολη υπόθεση, αφού λόγω των ορμονικών αλλαγών, στην εγκυμοσύνη είναι ακόμα πιο απαραίτητα. Μετά από πολλές αποτυχημένες δοκιμές, βρήκα αποτέλεσμα στο αντιιδρωτικό του Κορρέ. Δεν ανήκει στην κατηγορία φυσικών αποσμητικών, όμως είναι απαλλαγμένο από parabens και οινόπνευμα ενώ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Κάκια Καφφά (kakia@arnica.gr)

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Arnica και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Pharmasept Πλήρες Βρεφικό Set , 0m+, με 1 Baby Mild Bath 1lt, 2 x Baby Extra Calm Cream 150ml, 1 Baby Soothing Cream 150ml & 2 x Baby Soft Wipes των 30 Τεμαχίων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut facilisis tortor. Suspendisse pharetra facilisis lacinia. Nullam sagittis sagittis metus.
CODE001
18.7€
12.25€