Είσοδος
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Ανάκτηση κωδικού

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΩΣΕΙΣ, Η ΦΥΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΩΣΕΙΣ, Η ΦΥΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Για τα νήπια, ένα κρυολόγημα, λίγος πυρετός και μίξες (πολλές μίξες!) είναι μέσα στο χειμερινό πρόγραμμα, πόσο μάλλον αν είναι ο πρώτος χρόνος του παιδιού στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο. Όλοι οι γονείς έχουν να λένε γι’αυτόν τον χρόνο, που τον πέρασαν και αυτοί και το παιδί τους σχεδόν όλο, άρρωστοι! Ακόμα πιο δύσκολα, είναι τα πράγματα όταν έρχεται και το δεύτερο παιδί, που πριν από τον παιδικό σταθμό ακόμα, κολλάει όλες τις σχολικές ιώσεις από το μεγαλύτερο αδερφάκι.

Με το πρώτο μου παιδί 3μιση χρονών, και το δεύτερο μόλις 9 μηνών, καταλαβαίνετε ότι αυτά που γράφω τα έχω ζήσει! Γι’ αυτό και θέλησα σήμερα να καταγράψω όλη την γνώση που απέκτησα, ψάχνοντας να βρω το καλύτερο για τα παιδιά μου, ελπίζοντας να βοηθήσω και εσάς:

  • —- Η πρόπολη είναι η φυσική αντιβίωση. Όταν δηλαδή το παιδί έχει ήδη αρρωστήσει με λαιμό, βήχα και τα συναφή, ένα σπρέι πρόπολης μαζί με ένα συμπλήρωμα διατροφής με πρόπολη λειτουργούν θεραπευτικά.
  • —- Προληπτικά, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, λειτουργεί η εχινάκια. Γι’αυτήν πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να δίνεται σε οργανισμούς με αυτοάνοσα όπως π.χ η ψωρίαση και επίσης ότι πρέπει να περιορίζεται η λήψη της χρονικά στις 3-4 εβδομάδες.
  • —- Ο βασιλικός πολτός σαν συμπλήρωμα διατροφής είναι ιδανικός για ενδυνάμωση όλο τον χειμώνα, είναι τελείως άφοβος και ανοίγει την όρεξη, γεγονός που βοηθά τα ανόρεκτα παιδιά να πάρουν τα πάνω τους. Ένα μυστικό είναι ότι μπορείτε να πάρετε μια κάψουλα βασιλικού πολτού να την αδειάσετε πάνω σε μια κουταλιά μέλι, να ανακατέψετε μέχρι να γίνει πάστα και έπειτα να την δώσετε στο παιδί ως έχει. Αυτό, στις περιπτώσεις που το παιδί είναι ήδη άρρωστο.
  • —- Για τον βήχα, οι παιδίατροι συνήθως γράφουν τα «συμβατικά» σιρόπια για τον απλούστατο λόγο ότι μόνο αυτά ξέρουν! Όμως υπάρχουν εντελώς φυτικά και βιολογικά σκευάσματα που κάνουν θαύματα με τον βήχα όπως το Grintuss Pediatric της Aboca για ξηρό και παραγωγικό βήχα και το Santasapina της A.Vogel που είναι καταλληλότερο για ξηρό βήχα. Ρωτώντας ομοιοπαθητικό γι’αυτά, πήραμε το οκ και τα δοκιμάσαμε, λέγοντας αντίο σε πολύ επίμονους βήχες!
  • —- Ο πυρετός είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού μας. Μέχρι 38 και κάτι ακόμα, μπορείτε να αποφύγετε τα αντιπυρετικά προκειμένου να έρθει πιο γρήγορα η ίαση. Φροντίστε απλά το παιδί να λαμβάνει αρκετά υγρά, κάντε του ένα χλιαρό μπάνιο πριν τον ύπνο και συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τις λύσεις της ομοιοπαθητικής για τον πυρετό.

Γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι πριν καταφύγουμε σε φάρμακα και αντιβιώσεις, φροντίζουμε τα παιδιά μας με το φαρμακείο της φύσης, όπως λέει σοφά και η γνωστή μας Power Health. Αυτό από μόνο του, μακροπρόθεσμα, θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό των παιδιών μας, αφού θα το απαλλάξει από περιττές χημικές ουσίες που το αποσυντονίζουν. Ακόμα όμως και με τα φυτικά συμπληρώματα διατροφής, πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και πρωτίστως εμείς σαν γονείς, να φροντίζουμε για την σωστή διατροφή, άσκηση και ψυχολογία των πολυαγαπημένων μας λιλιπούτειων. Εύχομαι σε όσους ταλαιπωρούνται ακόμα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Κάκια Καφφά (kakia@arnica.gr)

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Arnica και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Pharmasept Πλήρες Βρεφικό Set , 0m+, με 1 Baby Mild Bath 1lt, 2 x Baby Extra Calm Cream 150ml, 1 Baby Soothing Cream 150ml & 2 x Baby Soft Wipes των 30 Τεμαχίων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut facilisis tortor. Suspendisse pharetra facilisis lacinia. Nullam sagittis sagittis metus.
CODE001
18.7€
12.25€