Είσοδος
Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Ανάκτηση κωδικού

ΣΤΡΕΣ: ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΣΤΡΕΣ: ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η ελληνική λέξη «άγχος», που προέρχεται από το ρήμα ἄγχω, στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω. Το παραπάνω συνάδει με την πεποίθηση μου ότι το στρες είναι βασικά μια πνευματική κατάσταση που δυστυχώς έχει τους τρόπους να επηρεάζει άμεσα το σώμα μας, πνίγοντας το με “τοξικές” ορμόνες και σφίγγοντας κάθε μυικό χιλιοστό επάνω του. Έχω ζήσει μεγάλες περιόδους άγχους, υπέφερα από σφοδρές κρίσεις πανικού, το παραπάνω “σφίξιμο” αισθάνομαι ότι το έχω ζήσει για δύο ζωές. Γι’ αυτό ίσως και πιστεύω ακράδαντα, ότι όλα αυτά είναι ένα πνευματικό κλικ που μόνο ο καθένας ελέγχει για τον εαυτό του. Προσωπικά, κατάφερα να απαλαχθώ από τα άγχη, τις κρίσεις πανικού και τις φοβίες μου, μέσα από ένα καθαρά πνευματικό και μοναχικό ταξίδι. Τα αγχολυτικά και η ψυχοθεραπεία κατέληξα ότι είναι απλά προσωρινές λύσεις σε ένα πρόβλημα που η λύση του έγκειται στις σκέψεις μας. Κι εδώ να σημειώσω ότι δεν απαξιώνω τα παραπάνω, απλά θεωρώ ότι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι σε ένα άτομο που δεν έχει αποφασίσει να βοηθήσει τον εαυτό του. Σε ένα άτομο χωρίς αυτοπεποίθηση που αγχώνεται με το κάθετι και βομβαρδίζει τον εγκέφαλο και το σώμα του με αρνητικές σκέψεις. Το απόφθευγμα της φωτογραφίας μας φανερώνει ότι το κλειδί είναι στη λέξη απόφαση. Σκέψη-σκέψη αν αποφασίζαμε να είμαστε πιο θετικοί και χαλαροί, σύντομα θα βρισκόμασταν με πολύ λιγότερα προβλήματα (ψυχολογικά και σωματικά). Στον σύγχρονο κόσμο, με τον λιγοστό χρόνο που μας απομένει για τον εαυτό μας, με λιγοστό καθαρό αέρα, ελάχιστη επαφή με τη φύση, καθόλου ξεμπρίζωμα από υπολογιστές, κινητά και tablets, οφείλουμε στον εαυτό μας να κάνουμε καθημερινές παύσεις ειρήνης, απόλαυσης και χαράς για να ζούμε καλύτερα, απαλλαγμένοι από το συνεχές άγχος που πλέον είναι γενικό φαινόμενο!

Αν μπορούσα να σας δώσω λίγες πρακτικές συμβουλές, αυτές θα ήταν:

— Φροντίστε τα κοιμάστε καλά. Ο ύπνος, είναι βασική προϋόθεση για καθαρή σκέψη και γερό σώμα. Οπότε, αν οι πολλές σκέψεις δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε, μην διστάσετε να βοηθηθείτε με ένα συμπλήρωμα βαλεριάνας ή πασσιφλόρας, που είναι χωρίς παρενέργειες ή πιθανότητες εθισμού. Μην επαναπαυθείτε όμως σε αυτά! Φροντίστε κάθε μέρα πριν από τον ύπνο να αδειάζετε (σαν έναν κουβά με βρώμικο νερό) το μυαλό σας. Έτσι, μέρα με τη μέρα δεν θα χρειάζεστε ούτε φυτική βοήθεια.

— Αν ζείτε μια γενικότερη αγχωτική φάση στη ζωή σας, όπως νέα δουλειά, χωρισμό, μετακόμιση ή υπερβολικό φόρτο εργασίας, η ροδιόλα ή αλλιώς χρυσή ρίζα, σίγουρα θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε πιο ψύχραιμα στη νέα κατάσταση. Το συγκεκριμένο φυτό το έχω δώσει σε αγαπημένο μου πρόσωπο και είδα μεγάλη διαφορά!

— Μην παρακολουθείτε ειδήσεις στην τηλεόραση. Το ραδιόφωνο ή το internet όπου τα νέα δεν έχουν το πομπώδες και τρομοκρατικό πασπάλισμα της τηλεόρασης, είναι ομολογουμένως πιο stress free!

— Αν είστε έγκυος ή θηλάζετε, και περνάτε δύσκολες στιγμές, μην πάρετε κανένα συμπλήρωμα διατροφής, παρά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακόμα καλύτερα τον εαυτό σας.

—  Όσον αφορά τα φυτικά αγχολυτικά, καλό θα είναι να μην συνδυάζονται με χημικά.

— Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι φυτικά βοηθήματα όπως η βαλεριάνα, η πασσιφλόρα και η ροδιόλα χρειάζονται 1-2 εβδομάδες συνεχούς λήψης, ούτως ώστε να έχουν αισθητά αποτελέσματα.

— Τα φυτικά αγχολυτικά μπορείτε να τα παίρνετε για όσο χρειαστεί. Προσωπικά θεωρώ όμως ότι πρέπει να τα αντιμετωπίσετε ως προσωρινή βοήθεια, για να βγείτε από την μόνιμη κατάσταση άγχους. Προσπαθήστε τότε, να βρείτε την ειρήνη μέσα σας, και αν τα καταφέρετε πραγματικά, αυτήν δεν μπορεί να σας την πειράξει τίποτα!

— Βρείτε τι σας χαλαρώνει μετά από μια γεμάτη μέρα και κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε. Είναι περπάτημα, είναι ένα τηλεφώνημα με αγαπημένο σας πρόσωπο, είναι μια αγκαλιά ή ένα φιλί, είναι ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια λεβάντας; ‘Ο,τι και αν είναι, βάλτε το στην καθημερινότητά σας!

Φανταστείτε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι είναι πιο ανθρώπινοι, πιο χαρούμενοι και λιγότερο αγχωμένοι. Συζυτούν ευγενικά,  περπατούν με χάρη και ζουν ευτυχισμένοι. Κάπως έτσι αξίζει να είμαστε όλοι…Καλή μας επιτυχία!

foto credits: recitethis.com

Κάκια Καφφά (kakia@arnica.gr)

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Arnica και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Pharmasept Πλήρες Βρεφικό Set , 0m+, με 1 Baby Mild Bath 1lt, 2 x Baby Extra Calm Cream 150ml, 1 Baby Soothing Cream 150ml & 2 x Baby Soft Wipes των 30 Τεμαχίων

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ut facilisis tortor. Suspendisse pharetra facilisis lacinia. Nullam sagittis sagittis metus.
CODE001
18.7€
12.25€